top of page

KAALINKIERTO

Isokyrö on vanhaa merenpohjaa ja pellot Suomen multavimpia, joka tarjoaa otolliset olosuhteet erikoisviljelyyn. Laadun ja sadon varmistamiseksi viljelemme kaalia samalla lohkolla vain 6-7 vuoden välein.

 Avomaavihanneksilla ensimmäinen toimenpide on saattaa pelto syksyllä kylvökuntoon ensi kevättä varten. 

fa%CC%88ltta%CC%88ys1_edited.jpg
20200319_190321.jpg

TAIMET

Maaliskuussa alkaa taimien teko, ne idätetään ja kasvatetaan kasvihuoneissamme. Omalla taimituotannolla varmistetaan laadukas sato. Laatu onkin meille ykkösseikka, sillä me varastoimme kaalia ympärivuoden.

Meidän ja erityisesti teollisuus asiakkaidemme tulee huomioida, että seuraavan kesän varastolajikkeet kylvetään edellisvuoden keväällä.

ISTUTUS & HALLALTA PIILOON

Kaalit istutetaan heti huhtikuusta alkaen ja harsotetaan samantien, näin vältytään lude tuhoilta. Runsaalla harsotuksella vältytään myös kemialliselta tuholaistorjunnalta.

harso1.png
20200601_152715.jpg

HARAUS

Kaalit varttuvat harsojen alla vahvoiksi - kuten myös nopeasti tilaa ja ravinteita omivat rikkakasvit. Olemmekin kehittäneet automaattiohjattuja putkirunkoisia haroja, millä on nopea ja tehokas kitkeä mekaanisesti rikkakasvit pois. Näin maaperässä ei tarvitse käyttää kemiallista torjuntaa rikkakasveihin.

KAALINNOSTO

Shrekkiä lainaten "Kaaleissa on kerroksia, niitä pitää käsitellä varoen." Näin ollen meillä kaalit kerätään käsityönä, käyttäen hyväksi omasuunnittelemaa nostokalustoa.

20200805_071404.jpeg
syyskaalta.png

VARASTOINTI

Pitämällä kaikki prosessit hallinnassa varmistetaan laadukas sato varastointia varten. Varastokaalia kauppakunnostetaan kaupan ja teollisuuden tarpeisiin vuoden ympäri.

bottom of page